1597.
HOZZÁVALÓK:
10 dkg vaj,
3 szelet csokoládé,
1/2 csomag vaníliáscukor,
5 tojás,
5 dkg porcukor,
2 evőkanál zsemlemorzsa,
1/2 csomag sütőpor,
a töltelékhez:
2 csésze erős feketekávé,
3 tojássárgája,
12 dkg cukor,
2 szelet csokoládé,
15 dkg vaj,
vaníliás porcukor.
ELKÉSZÍTÉS:
Keverjük habosra a vajat a
lereszelt csokoládékkal, a vaníliáscukorral, és a tojások sárgájával. Ezután
adjuk hozzá a porcukrot, a zsemlemorzsával elegyített sütőport, majd legvégül
az 5 tojás fehérjének keményre vert habját. Magas oldalú vajazott és morzsával
kiszórt tortaformába téve, közepes tűznél süssük meg. Kihűlés után vágjuk négy
rétegbe, és töltsük meg a következő vajas töltelékkel: folyamatos kevergetés
mellett főzzük sűrűre az erősre főzött feketekávét a tojássárgákkal, a
porcukorral, és a lereszelt csokoládéval. Kihűlésig keverjük habosra a puha
vajjal. Az összeállított tortát vágjuk körül, hintsük meg vaníliás porcukorral tetejét
és oldalát bőven, majd kevés félretett töltelékből nyomózsákkal nyomjunk a tetejére
koszorút és rácsozatot.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése