1592.
HOZZÁVALÓK:
10 dkg dió,
1 citrom,
25 dkg margarin,
15 dkg porcukor,
4 tojás sárgája,
45 dkg finomliszt,
csipetnyi só
1 tojás fehérje,
10 dkg baracklekvár.
ELKÉSZÍTÉS:
Keverjük habosra a margarint a
porcukorral, a citrom kifacsart levével és lereszelt héjával, majd egyenként adjuk
hozzá a tojássárgákat. Dolgozzuk bele a lisztet és 1 csipetnyi sót, hogy jól
formázható tészta legyen. Formáljunk belőle diónyi golyókat, mártsuk tojásfehérjébe,
hempergessük meg a durvára vágott dióban, és a közepét nyomjuk be. Kilisztezett
tepsin süssük világosra, és még melegen tegyünk egy kevés lekvárt a kis kráterekbe.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése