Ads 468x60px

Pages

Dongó szelet

1593.
HOZZÁVALÓK:
5 tojás,
20 dkg margarin,
22 dkg porcukor,
1 csomag vaníliáscukor,
1 dl tej,
30 dkg liszt,
1 csomag sütőpor,
2 evőkanál kakaó,
a krémhez:
3 dl tej,
5 evőkanál liszt,
20 dkg margarin,
20 dkg porcukor,
kevés rum,
1/2 tábla csokoládé bevonó,
meggy,
a tetejére:
csokoládémáz.

ELKÉSZÍTÉS:
Keverjük simára a tojássárgákat a margarinnal, a porcukorral, és a vaníliáscukorral. Adjuk hozzá a hideg tejet, a lisztet, a sütőport és a tojások felvert habját. Osszuk ketté a tésztát, kizsírozott, lisztezett tepsibe tegyük alulra a világosat, a másik felébe keverjük bele a kakaót, és simítsuk a világos tésztára. Süssük meg. A krém elkészítéséhez főzzük meg a lisztet a tejben. Keverjük habosra a margarint a porcukorral, kevés rummal, és a csokoládé bevonóval. Keverjük össze a kihűlt krémmel és kenjük a tésztára. Fejtett meggyet nyomkodunk bele. A tetejét vonjuk be csokoládémázzal.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése