1591.
HOZZÁVALÓK:
1,5 dl tejszín,
25 dkg liszt,
1 kiskanál sütőpor,
12,5 dkg puha margarin,
4-6 kis körte,
cukor,
fahéj,
őrölt mandula,
1 tojás.
ELKÉSZÍTÉS:
A lisztet, a sütőport, és a tejszínt
összekeverjük, alaposan kidolgozzuk, és rövid időre hűtőbe tesszük. A körtéket
meghámozzuk, magházukat kivájjuk, az aljukat laposra vágjuk, hogy a tálon
megálljanak. Belsejüket ízesítjük fahéjas cukorral, mandulával. A tésztát
kinyújtjuk, 4-6 részre osztjuk. Középre tesszük a körtéket, a tészta sarkaival
beborítjuk őket. Tojással megkenjük, durvára tört, vagy szeletelt mandulával
megszórjuk. Forró sütőben szép barnára sütjük. Ha a körték túl kemények, néhány
percig főzzük fahéjas vízben.
A kifúrt körtékbe áfonya- vagy
ribizli lekvárt teszek, a lekvárra szórom a darált mandulát, hogy a nedvességet
felvegye, a lyukat pedig kis tésztadarabbal eltömöm és így
"csomagolom" be.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése