Ads 468x60px

Pages

Majomkenyér

1596.
HOZZÁVALÓK:
50 dkg háztartási keksz,
4-5 evőkanál rum,
1/2 kg porcukor,
4 dkg kakaó,
5 dkg cukrozott narancshéj,
3 evőkanál liszt,
2 dl tej,
15 dkg margarin,
10 dkg vaj,
10 dkg dió,
10 dkg mazsola.

ELKÉSZÍTÉS:
A kekszet kézzel tördeljük össze, és locsoljuk meg a rummal. A porcukrot, a kakaót, a narancshéjat, a lisztet a tejjel jól forraljuk fel, és a margarint, meg vajat olvasszuk fel benne. Amikor felolvadt, adjuk hozzá a durvára vagdalt diót és a mazsolát. Az egészet a megáztatott keksszel jól összekeverjük. Öntsük fóliával bélelt őzgerincformába, majd fagyasszuk ki, ezután hosszúkás tálra borítva húzzuk le róla a fóliát, és szeleteljük ferdére.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése