1599.
HOZZÁVALÓK:
10 dkg kenyértészta,
13 dkg olaj,
4 tojás,
60 dkg liszt,
10 dkg cukor,
mazsola,
tetszés szerint pineamag,
cukrozott narancshéj és
cukorszirup.
ELKÉSZÍTÉS:
Gyúrjuk össze a kenyértésztát 5
dkg olajjal, 2 tojással, 20 dkg liszttel, majd három óráig melegen hagyjuk
állni, hogy megkeljen. Ekkor keverjük hozzá a maradék lisztet, tojást, és
olajat. 10 dkg cukor, ízlés szerinti
mazsola, pineamagvak és cukrozott narancshéj egészítik ki a masszát. Formáljunk hosszúkás rudacskákat,
helyezzük őket olajjal megkent tepsilapra, melyen további 6 óra – vagy egy
éjszaka – hosszat hagyjuk kelni. Befejezésül forró sütőben (kemencében) süssük meg.
Ha azt akarjuk, hogy különösen szépek legyenek, felszínüket kenjük meg
cukorsziruppal, és tegyük még egy pillanatra vissza a sütőbe.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése