Ads 468x60px

Pages

Sárgatetejű meggyes

1594.
HOZZÁVALÓK:
40 dkg liszt,
1 csomag sütőpor,
15 dkg margarin,
15 dkg porcukor,
1 tojás,
1 citrom,
kevés tej,
kakaó,
lekvár,
meggy,
a tetejére:
2 tojássárgája,
10 dkg porcukor,
pár csepp ecet.

ELKÉSZÍTÉS:
Gyúrjuk össze a lisztet a margarinnal, a sütőporral, a porcukorral, az egész tojással, a citrom lereszelt héjával és kevés tejjel. Osszuk 3 cipóra a tésztát és süssünk belőle 2 világos, és 1 kakaós lapot. Alulra világos lapot tegyünk, kenjük meg lekvárral, majd szórjuk meg meggyel. Rá kakaós lapot teszünk, lekvározzuk, és meggyel megszórjuk, és beborítjuk a harmadik, világos lappal. Süssük meg és a tepsiben hagyjuk langyosra hűlni. Keverjük habosra a tojássárgákat a porcukorral és pár csepp ecettel, kenjük rá a megtöltött lapra, és hagyjuk száradni.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése