1604.
HOZZÁVALÓK:
25 dkg liszt,
15 dkg vaj vagy margarin,
3 tojás,
1 kiskanál rum,
2 evőkanál porcukor,
csipetnyi só,
2 dl tejföl,
1 kg savanykás alma,
1 csomag vaníliás cukor,
5 dkg porcukor.
a felső részhez:
4 tojás,
12 dkg cukor,
10 dkg hámozott őrölt mandula,
1 kanál grízes liszt.
ELKÉSZÍTÉS:
A lisztből, vajból,
tojássárgákból egy kiskanál rummal, 2 evőkanál porcukorral, egy csipet sóval és
annyi tejföllel, amennyit felvesz, porhanyós tésztát készítünk, és egy órán át
hűvös helyen pihentetjük. Majd késfok vastagságúra nyújtjuk, tepsibe tesszük.
Meghintjük zsemlemorzsával, és ujjnyi vastagon rárakjuk a rummal meglocsolt és
vaníliás cukorral meghintett almaszeleteket.
Majd a következő masszát készítjük: 4 tojássárgáját 12 dkg cukorral
habosra keverünk. Hozzáadjuk a 10 dkg őrölt mandulát, 1 kávéskanál grízes
lisztet és a tojások keményre vert habját. Ezt a masszát az almára öntjük,
késsel elsimítjuk, és a sütőben aranysárgára sütjük.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése