Ads 468x60px

Pages

Hatlapos karamellás

1608.
HOZZÁVALÓK:
a tésztához:
50 dkg liszt,
2 tojás,
12 dkg margarin,
1 mokkáskanál só,
3 evőkanál cukor,
1,5 dl tej,
1 csomag szalalkáli,
2 dl tejföl.
a töltelékhez:
25 dkg cukor,
1 l tej,
3 evőkanál liszt,
1 evőkanál kakaó,
10 dkg margarin.

ELKÉSZÍTÉS:
Keverjük el a szalalkálit a tejben, majd a többi hozzávalóval állítsuk össze a tésztát. Osszuk 6 részre, és tepsi hátán süssük világosra. A töltelék elkészítéséhez pirítsuk meg a cukrot, majd öntsük fel a tejjel. A pirított cukros tejhez keverjük a lisztet és a kakaót, csomómentesre, besűrűsödésig. Amikor levesszük a tűzről, adjuk hozzá a margarint is.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése