1606.
HOZZÁVALÓK:
4 tojás,
25 dkg liszt,
4 dl tejföl,
8 dkg porcukor,
1 kg mazsola,
25 dkg apróra vágott birka-, vagy
marhafaggyú,
3 dkg vágott narancshéj,
3 dkg cukrozott citromhéj,
szerecsendió,
1/2 pohár rum,
kevés só.
ELKÉSZÍTÉS:
Keverjük el a tojássárgákat a
liszttel, a tejföllel, a porcukorral, a mazsolával, az apróra vágott birka-
vagy marhafaggyúval, az apróra vágott narancshéjjal, cukrozott citromhéjjal, a negyed
reszelt szerecsendióval, a rummal, és kissé sózzuk meg. Adjuk hozzá a tojások
felvert habját, és jól kivajazott pudingformában 4 órán keresztül főzzük gőz
fölött. Tálaláskor öntsük le rummal, gyújtsuk meg, és így tegyük az asztalra.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése