Ads 468x60px

Pages

Debreceni krémes

1621.
HOZZÁVALÓK:
50 dkg liszt,
1 csomag sütőpor,
15 dkg zsír,
3 tojássárgája,
15 dkg cukor,
kevés tej,
a töltelékhez:
1 evőkanál lekvár,
3 evőkanál kakaó,
1/2 dl rum,
20 dkg vaj,
1 csomag vaníliás cukor,
15 dkg porcukor,
a tetejére:
3 tojásfehérje,
cukor.

ELKÉSZÍTÉS:
A tészta hozzávalóit jól összedolgozzuk, három részre osztjuk, kinyújtjuk, és a tepsi hátulján megsütjük. A kisült lapok egyikét összetörjük, és 2 deci tejben megáztatjuk. Hozzáadunk 1 evőkanál ízlés szerint választott lekvárt, 3 evőkanál kakaót, fél deci rumot (vagy pár csepp aromát), végül a habosra kevert vajas porcukrot. Az így kapott masszát a két süteménylap közé kenjük. Gőz fölött cukorral habosra keverünk 3 tojásfehérjét, és a tetejére kenjük. Szép, fehér máz lesz. Csak másnap szeleteljük, amikor a lapok a töltelékkel összeérnek.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése