1621.
HOZZÁVALÓK:
50 dkg liszt,
1 csomag sütőpor,
15 dkg zsír,
3 tojássárgája,
15 dkg cukor,
kevés tej,
a töltelékhez:
1 evőkanál lekvár,
3 evőkanál kakaó,
1/2 dl rum,
20 dkg vaj,
1 csomag vaníliás cukor,
15 dkg porcukor,
a tetejére:
3 tojásfehérje,
cukor.
ELKÉSZÍTÉS:
A tészta hozzávalóit jól
összedolgozzuk, három részre osztjuk, kinyújtjuk, és a tepsi hátulján
megsütjük. A kisült lapok egyikét összetörjük, és 2 deci tejben megáztatjuk.
Hozzáadunk 1 evőkanál ízlés szerint választott lekvárt, 3 evőkanál kakaót, fél
deci rumot (vagy pár csepp aromát), végül a habosra kevert vajas porcukrot. Az
így kapott masszát a két süteménylap közé kenjük. Gőz fölött cukorral habosra
keverünk 3 tojásfehérjét, és a tetejére kenjük. Szép, fehér máz lesz. Csak
másnap szeleteljük, amikor a lapok a töltelékkel összeérnek.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése