Ads 468x60px

Pages

Herceg szelet

1617.
HOZZÁVALÓK:
21 dkg liszt,
1/2 csomag sütőpor,
2 tojás,
2 tojásfehérje,
5 + 20 dkg cukor,
3 szelet csokoládé,
15 dkg vaj,
1/2 csomag vaníliáscukor,
cseresznyebefőtt.

ELKÉSZÍTÉS:
Keverjük el a lisztet a sütőporral, majd gyúrjuk össze a 2 tojás sárgájával, 5 dkg cukorral, 1 szelet lereszelt csokoládéval, és a vajjal. Nyújtsuk ki, és kivajazott tepsi alján egyenletesen helyezzük el. Forró sütőbe téve süssük meg. Miután kihűlt, kenjük be a következő habbal: 4 tojás fehérjének keményre vert habjához, 20 dkg cukrot, 2 szelet reszelt csokoládét, és a vaníliáscukrot keverjünk, majd a felkent hab tetejére kimagozott, felére vágott, levétől lecsepegtetett cseresznyebefőttet hintsünk. Ismét rakjuk sütőbe, és a habot lassan szárítsuk meg. Négyzetes szeletekre vágva tálaljuk.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése