1627.
HOZZÁVALÓK:
38 dkg liszt,
csipetnyi só,
1/2 csomag sütőpor,
1 csomag vaníliáscukor,
5 dkg darált mák,
15 dkg vaj,
1 db tojás,
2 evőkanál méz,
3 evőkanál tej,
1 tojás sárgája,
tejföl szükség szerint,
a töltelékhez:
17 dkg lágyabb szilvalekvár,
12 dkg porcukor,
1 csomag vaníliás cukor,
2 evőkanál méz,
10 dkg darált mák,
4 evőkanál tej.
ELKÉSZÍTÉS:
Először keverjük össze a sót, a
sütőport, a vaníliás cukrot, a megdarált mákot és a lisztet, majd ehhez a
keverékhez adjuk hozzá a vajat, a tojást, a folyós mézet és a tejet. Jól
gyúrjuk össze. Osszuk három egyenlő részre a kigyúrt tésztát, és külön-külön
sodorjuk vékonyra. Az első kigyúrt lapot helyezzük a gyengén kivajazott
tepsibe, és kenjük meg a töltelék felével. Takarjuk be a második lappal. ezt is
kenjük meg a maradék töltelékkel, és helyezzük rá a harmadik lapot. A tetejét
kenjük meg tojás sárgája és tejföl 1:1 arányú keverékével és az előmelegített
sütőben süssük aranysárgára. Hidegen szeleteljük, a végén a szeletek tetejét
porcukorral meghinthetjük. A töltelék elkészítésénél az összes hozzávalót
egyszerre, alaposan keverjük össze.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése