1640.
HOZZÁVALÓK:
1,5 kg alma,
8 tojás,
18 dkg porcukor,
20 dkg liszt,
1/2 csomag sütőpor,
1 evőkanál kakaó,
a krémhez:
5 dl tej,
25 dkg margarin,
18 dkg porcukor,
1 tortabevonó csokoládé,
2 csomag vaníliás pudingpor.
ELKÉSZÍTÉS:
Tegyük szorosan egymás mellé a
kicsumázott almaszeleteket egy alufóliával kibélelt tepsibe. Keverjük habosra a
tojások sárgáját a porcukorral és 3 evőkanál vízzel, adjuk hozzá a lisztet, a sütőport
és a keményre vert tojáshabot. Simítsuk a massza felét a tepsibe helyezett
almára, majd a maradékhoz keverjük hozzá a kakaót, és úgy kenjük a sárgaszínű
massza tetejére. Előmelegített sütőben süssük. A krémhez a tejben főzzük meg a
pudingport. Keverjük habosra a margarint a cukorral, majd a kihűlt pudinggal is
keverjük össze. A kihűlt süteményt borítsuk ki, húzzuk le róla a fóliát. Így
felülre kerül az alma, amire kenjük rá a pudingot. Majd vonjuk be a tortabevonóval.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése