Ads 468x60px

Pages

Bretagne-i sütemény

1635.
HOZZÁVALÓK:
25 dkg liszt,
1 tojás,
3 tojássárgája,
15 dkg vaj,
15 dkg cukor,
kevés só,
1 csomag sütőpor.

ELKÉSZÍTÉS:
Öntsük a liszt közepébe a porcukrot, a sütőport, sót, tojást és két tojássárgáját. Puhítsuk meg a vajat, úgy, hogy ne legyen folyékony! Dolgozzuk el a vajjal együtt a lisztet, míg sima, egynemű tésztát kapunk. Pihentessük egy órát. Vajazzunk ki egy tortaformát és szórjuk meg zsemlemorzsával. Tegyük bele a tésztát, simítsuk el a tetejét és kenjük meg tojássárgájával. Egy villával húzzunk csíkokat díszítésül a tésztára. Közepes lángon süssük 1 órán keresztül. A tetejét takarjuk le fehér papírral, ha túlságosan barnulna. A sütés végeztével várjunk 15 percet, mielőtt rácsra borítanánk.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése