1641.
HOZZÁVALÓK:
4 db kemény húsú alma,
15 dkg gesztenye massza,
2 evőkanál cukor,
1 dl rum,
10 dkg tortabevonó csokoládé,
1 evőkanál vaj,
1 dl feketekávé,
1 evőkanál citromlé..
ELKÉSZÍTÉS:
A lehámozott almák belsejét vájjuk
ki úgy, hogy kb. 1 cm vastagon meghagyjuk a húsát, majd fövő cukros-citromos
vízben 2 percig főzzük át. Vegyük ki egy tálra őket. A gesztenyemasszát dolgozzuk
el a rummal, és töltsük meg vele az almákat. A csokoládét tördeljük össze és a
vajjal, a kakaóval és a feketekávéval egy kis lábosban olvasszuk fel, állandó
keverés mellett. Még melegen öntsük az almákra úgy, hogy az oldalukon szépen
lecsorogjon.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése