1638.
HOZZÁVALÓK:
50 dkg eper,
5 dl tej,
6 evőkanál búzadara,
1 tojás,
3 evőkanál cukor,
6 evőkanál narancslé,
1 teáskanál vaj vagy margarin,
1 csomag vaníliáscukor,
citromhéj.
ELKÉSZÍTÉS:
Aprítsuk fel a megtisztított,
megmosott epret. Hintsük meg a vaníliás cukorral, és locsoljuk meg a
narancslével. Néhány darabot tegyünk félre, a többit halmozzuk egy tálba. A
tejet öntsük lábosba, adjuk hozzá a cukrot, a vajat és a citromhéjat. Forraljuk
fel, szórjuk bele a darát, és állandóan keverve 1-2 percig főzzük. A tűzről
levéve 3 percig hagyjuk állni. A citromhéjat távolítsuk el. A darapudingba keverjük
bele a tojássárgáját, majd ha langyosra hűlt, a kemény habbá vert fehérjét is.
A pudingot öntsük az eperre és hűtsük ki. A félretett eperdarabokkal díszítsük.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése