1630.
HOZZÁVALÓK:
50 dkg liszt,
40 dkg héjában főtt krumpli,
2 dkg friss élesztő,
1 teáskanál cukor,
6 evőkanál tej,
25 dkg margarin,
2 tojás,
2 evőkanál bármilyen fajta
gombakrémlevespor,
1 dl langyos víz,
1 csapott teáskanál só,
1 csapott mokkáskanál törött
bors.
ELKÉSZÍTÉS:
Egy bögrében elkeverjük a tejet a
szétmorzsolt élesztővel és a cukorral, majd felfuttatjuk. Közben nagy
gyúrótáblára szórjuk az átszitált lisztet, közepébe mélyedést vájunk, amelybe
beletesszük a kis darabokra vágott margarint. Hozzátesszük a tojásokat, a
gombakrémlevesport, az áttört krumplit, a felfutott élesztőt, a sót és a
borsot, majd apránként langyos vízzel összedolgozzuk. Közepesen kemény tésztát
kell, hogy kapjunk. Az egy cipóba formált tésztát lisztezett tálba helyezzük,
és betakarva duplájára kelesztjük. Ezután ismét átgyúrjuk, majd ujjnyi vastagra
kinyújtjuk, és közepes méretű pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. A pogácsákat
sütőlemezre tesszük, tetejüket kevés tejjel bekenjük, és az előmelegített,
közepesen forró sütőben pirosra sütjük.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése