Ads 468x60px

Pages

Salzburgi galuska

1643.
HOZZÁVALÓK:
6 tojás,
2 evőkanál liszt,
2 evőkanál cukor,
12 dkg vaj,
1 és 1/4 csésze vaníliás tej.

ELKÉSZÍTÉS:
Verjük kemény habbá a tojásfehérjéket egy nagy tálban, majd keverjük hozzá a tojássárgákat, a lisztet, a cukrot, 6 dkg olvasztott vajat, és egy negyedcsészényi meleg vaníliás tejet. Forrósítsuk fel egy serpenyőben a maradék vajat, adjuk hozzá a masszát, fedjük le, és addig süssük, amíg az alja meg nem barnul. Fakanállal, vagy leveseskanállal szaggassunk belőle nagy galuskákat. A galuskákat fordítsuk meg, és megint addig süssük, amíg alul meg nem barnulnak. Öntsük le egy csésze vaníliás cukros tejjel, és a lefedett serpenyőt meleg főzőlapon hagyjuk állni, hogy a tej felszívódhasson a galuskákba. Csak úgy jó, ha rögtön tálaljuk, különben összeesik.  

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése