1648.
HOZZÁVALÓK:
12 dkg méz,
3 tojás,
22 dkg cukor,
7 dkg búzadara,
2 dkg vaj,
5 dkg dió,
késhegynyi őrölt szegfűszeg és
fahéj.
ELKÉSZÍTÉS:
Verjük kemény habbá a tojásfehérjéket,
és állandóan kevergetve csurgassuk bele a megforrósított mézet. A habot tovább
verjük, amíg teljesen ki nem hűlt. Egy másik tálban a tojások sárgáját 2 dkg
cukorral keverjük ki, és adjuk hozzá a búzadarát, a darált diót meg a
fűszereket, végül a mézes habot. Töltsük vajjal kikent, kilisztezett formába,
és előmelegített sütőben lassú tűznél kb. fél órát süssük. Miután kihűlt, borítsuk
egy tálra. A maradék cukrot kevergetve aranysárgára hevítjük, és egyenletesen a
torta tetejére csorgatjuk. Amikor szilárdulni kezd, vizes késsel szeletekre
vágjuk, így dobostorta bevonatot kapunk és nem törik.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése