Ads 468x60px

Pages

Gesztenyés Navette

1660.
HOZZÁVALÓK:
15 dkg liszt,
20 dkg vaj,
10 dkg porcukor,
kevés reszelt citromhéj,
20 dkg gesztenyemassza,
5 cl rum,
5 dkg étcsokoládé,
5 dkg tejcsokoládé.

ELKÉSZÍTÉS:
A lisztből, 10 dkg vajból, 5 dkg porcukorból, és a citromhéjból linzertésztát készítünk, kinyújtjuk, és akkora darabokra vágjuk, hogy kibélelhessük vele a hajó vagy ovális alakú sütőformákat és megsütjük. Miután kihűlt, a tésztákat a formából kiborítjuk. A gesztenyét, a maradék vajat, és porcukrot, illetve a rumot jól kikeverjük, és csöves nyomózsákból a tésztahajók közepébe nyomjuk. Jól kifagyasztjuk, majd az egyik oldalát olvasztott étcsokoládéba, a másikat tejcsokoládéba mártjuk.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése