1660.
HOZZÁVALÓK:
15 dkg liszt,
20 dkg vaj,
10 dkg porcukor,
kevés reszelt citromhéj,
20 dkg gesztenyemassza,
5 cl rum,
5 dkg étcsokoládé,
5 dkg tejcsokoládé.
ELKÉSZÍTÉS:
A lisztből, 10 dkg vajból, 5 dkg porcukorból,
és a citromhéjból linzertésztát készítünk, kinyújtjuk, és akkora darabokra
vágjuk, hogy kibélelhessük vele a hajó vagy ovális alakú sütőformákat és
megsütjük. Miután kihűlt, a tésztákat a formából kiborítjuk. A gesztenyét, a maradék
vajat, és porcukrot, illetve a rumot jól kikeverjük, és csöves nyomózsákból a
tésztahajók közepébe nyomjuk. Jól kifagyasztjuk, majd az egyik oldalát
olvasztott étcsokoládéba, a másikat tejcsokoládéba mártjuk.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése