Ads 468x60px

Pages

Kávéfagylalt

1663.
HOZZÁVALÓK:
3 dl tej,
2 dl tejszín,
1 tojássárgája,
1 púpozott teáskanál instant kávépor,
1 mokkáskanál instant kakaópor,
1 evőkanál rum,
10-12 dkg porcukor,
1 zacskó vaníliás cukor,
csipetnyi só.

ELKÉSZÍTÉS:
Keverjük fehéredésig a tojássárgáját a cukorral és a vaníliás cukorral, majd öntsük turmixgép poharába. Töltsük rá a tejet, szórjuk bele a kakaóport, és a kávéport, sózzuk meg, és a rummal együtt keverjük habosra. A tejszínt verjük külön habbá, majd a kávés masszát lazán forgassuk össze a habbal. Öntsük a fagylaltgépbe, és az előírás szerint fagyasszuk meg. (Készíthetjük erősre főzött kávéval is, akkor 1 dl-t öntsünk hozzá, de csak hidegen.)

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése