1673.
HOZZÁVALÓK:
75 dkg natúr krémsajt,
50 dkg Ricotta túró,
1,5 csésze cukor,
4 egész tojás,
kevés liszt,
ízlés szerint szárított gyümölcs
vagy mazsola,
1 csésze apróra vágott vagy
darált mogyoró,
1 csésze tört vagy darált keksz,
1/2 csésze barnacukor,
csipetnyi szerecsendió;
ELKÉSZÍTÉS:
Keverjük össze a darált mogyorót,
a kekszet, a barnacukrot és a szerecsendiót. Vajazzunk ki egy 24 cm átmérőjű
tortaformát, majd szórjuk a keveréket az aljára és az oldalára. Ez lesz majd a
túrótorta kérge. Ha akarunk, a tetejére is hagyhatunk belőle. Keverjük lágyra a
krémsajtot, a cukrot és a Ricotta túrót. Mikor már elég krémes, adjuk hozzá a
tojásokat, és habverővel verjük fel alaposan. Ízesíthetjük a keveréket
szárított gyümölccsel vagy mazsolával, de szórhatjuk ezeket a sütemény tetejére
is. Öntsük a tölteléket a formába, és lassú tűzön süssük kb. 40 percig!
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése