1672.
HOZZÁVALÓK:
1 csésze forralt tej,
10 dkg margarin,
1/2 csésze cukor,
1 teáskanál só,
1 dkg élesztő,
2 felvert tojás,
4 csésze liszt (ha ragad a kézre,
több is lehet).
ELKÉSZÍTÉS:
Keverd össze a margarint, a
cukrot, és a sót a tejjel, majd hagyd langyosra kihűlni. Ezután add hozzá a
morzsolt élesztőt, a tojást és a lisztet. Keverd jól össze, addig gyúrd, míg
már nem ragad a kézre. (Ha ragad, apránként adj hozzá kis lisztet, de ne sokat,
mert akkor kemény lesz a tészta!) Takard le, hagyd egy éjszakán át pihenni.
(Hűtőbe nem szabad tenni!) Reggel nyújtsd ki, 1 – 1,5 cm-es lapnak, és oszd 24
egyenlő darabra, (több liszt esetén több db is lehet). Kis gömböket formálva
belőle, tedd zsírozott/margarinozott sütőlemezre. Hagyd ekkor is kelni egy kicsit. 350 fokon süthető, kb. 15 percig. A teteje
"sápadt" marad, de ilyennek is kell lennie!
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése