1670.
HOZZÁVALÓK:
14 dkg cukor,
3 tojás,
1/2 csomag sütőpor,
10 dkg margarin,
1 dl tej,
20 dkg liszt,
1 evőkanál étolaj,
magozott meggy,
étcsokoládé.
ELKÉSZÍTÉS:
Keverjük habosra a puha margarint
a cukorral, a tojások sárgájával, és a sütőporral. Dolgozzuk bele a tejet, a
lisztet, és az olajat, majd forgassuk bel a tojások habbá vert fehérjét is.
Simítsuk a tésztát kizsírozott tepsibe, és szórjuk meg megmosott, és kimagozott
meggyel. Ha gazdagabban akarjuk adni, még apró kockára vágott étcsokoládét is
hinthetünk a meggy közé. Forró sütőbe tolva 30-35 perc alatt tűpróbáig süssük.
A tepsiben hagyjuk kihűlni, és kockákra vágva rakjuk tálra.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése