Ads 468x60px

Pages

Potyogtatós piskóta

1670.
HOZZÁVALÓK:
14 dkg cukor,
3 tojás,
1/2 csomag sütőpor,
10 dkg margarin,
1 dl tej,
20 dkg liszt,
1 evőkanál étolaj,
magozott meggy,
étcsokoládé.

ELKÉSZÍTÉS:
Keverjük habosra a puha margarint a cukorral, a tojások sárgájával, és a sütőporral. Dolgozzuk bele a tejet, a lisztet, és az olajat, majd forgassuk bel a tojások habbá vert fehérjét is. Simítsuk a tésztát kizsírozott tepsibe, és szórjuk meg megmosott, és kimagozott meggyel. Ha gazdagabban akarjuk adni, még apró kockára vágott étcsokoládét is hinthetünk a meggy közé. Forró sütőbe tolva 30-35 perc alatt tűpróbáig süssük. A tepsiben hagyjuk kihűlni, és kockákra vágva rakjuk tálra.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése