Ads 468x60px

Pages

Brassói krémes gyümölcslepény

1684.
HOZZÁVALÓK:
30 dkg liszt,
10 dkg vaj,
1 kanál cukor,
só,
tejföl,
2 dkg élesztő,
1 kg szeletekre vágott alma,
a krémhez:
3 tojás,
25 dkg cukor,
2 evőkanál liszt,
2 dl tej,
3 dl tejföl.

ELKÉSZÍTÉS:
Futtassuk meg a tejben az élesztőt, majd gyúrjuk össze a hozzávalókkal. Tepsibe téve pihentessük, majd szórjuk meg egy kevés búzadarával, és tegyük rá a gyümölcsöt, majd a krémet. A lisztet keverjük el a tejföllel és a tejjel, és főzzük meg. A tojás sárgákat a cukorral keverjük ki alaposan, keverjük hozzá a lisztes masszához a tojások kemény habjával együtt, öntsük a gyümölcsre, és süssük szép világosra.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése