Ads 468x60px

Pages

Cseh pisztolyos sütemény

1677.
HOZZÁVALÓK:
50 dkg margarin,
4 tojás,
50 dkg porcukor,
4 csomag vaníliáscukor,
csipetnyi só,
80-90 dkg liszt,
2 csomag sütőpor,
10 dkg kókuszreszelék,
4 evőkanál kakaó.

ELKÉSZÍTÉS:
Keverjük habosra a margarint az egész tojásokkal, a porcukorral, a vaníliás cukorral, és egy csipetnyi sóval, majd adjuk hozzá a sütőporral elkevert lisztet. Ezt a masszát felezzük el, az egyik felébe kerül 10 dkg kókuszreszelék (apróbb kivitelű), másik felébe pedig 4 evőkanál átszitált kakaó (sötétebb). A masszát addig gyúrjuk, míg el nem válik a kezünktől. Ha még úgy látjuk, tehetünk hozzá 10-20 dkg lisztet, de vigyázzunk arra, hogy a pisztolyból nem tudjuk kinyomni a tésztát, ha túl kemény lenne. Ez egy linzer tészta, ha nincs ez a cseh pisztolyunk, akkor bármilyen figurákkal ki lehet szúrni a tésztát elnyújtás után. Tegyük olajjal kikent tepsire, és közepes lángon süssük meg. Vigyázat, gyorsan megsül! Könnyebb, ha egyszerre teszünk be barna és sárga figurákat, mert a sárgán könnyebb megállapítani, hogy mikor jó!

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése