Ads 468x60px

Pages

Nürnbergi báblepény

1675.
HOZZÁVALÓK:
25 dkg cukor,
1/2 csomag vaníliáscukor,
12 dkg tört mandula,
5 dkg citronát,
1/2 dkg szerecsendió virág,
1/2 dkg tört szegfűszeg,
1 citrom,
1 csomag sütőpor,
30 dkg liszt,
2 tojás,
méz,
10 dkg porcukor.

ELKÉSZÍTÉS:
Keverjük el a cukrot a vaníliás cukorral, majd adjuk hozzá a héjas megtört mandulát, az apróra vágott citronátot, a szerecsendió virágot és az apróra tört szegfűszeget, a citrom lereszelt héját, a sütőport. A lisztet, az egész tojásokkal és annyi langyosra melegített mézzel gyúrjuk össze alaposan, hogy könnyen nyújtható legyen. Ujjnyi vékonyra nyújtva téglaalakú szeletekre vágjuk. A szeletek tetejét kenjük be vékonyan a porcukor és a citrom levéből készült keverékkel. Minden darabra még egy egész mandulát téve, vajjal kikent lisztezett tepsin süssük.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése