1701.
HOZZÁVALÓK:
20 dkg keserű csokoládé,
30 dkg gesztenyepüré,
15 cl tejszín,
3 evőkanál tejszínhab,
porcukor,
a szószhoz:
10 cl tej,
20 dkg nugát,
1 evőkanál mogyorólikőr,
6 evőkanál tejszín.
ELKÉSZÍTÉS:
Kis lángon olvasszuk fel a
csokoládét. Öntsük alufóliára úgy, hogy 2-3 mm vastag legyen. Tegyük
hűtőszekrénybe, dermedés után vágjuk 4 x 6 cm-es háromszögekre. A
gesztenyemasszát dolgozzuk össze a tejszínnel, egy kis meggylikőrrel és a
tejszínhabbal. Melegítsük fel a tejet, és olvasszuk fel benne a nugátot. Miután
kihűlt, tegyük bele a likőrt és a tejszínhabot. Szedjük le a csokilapokat a
fóliáról, ragasszuk össze kettesével a gesztenyés krémmel. A tetejét is
díszítsük a gesztenyekrémmel, és öntsük le a nugátszósszal.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése