1702.
HOZZÁVALÓK:
a tésztához:
15 dkg vaj,
5 dl liszt,
2 tojás,
só,
a töltelékhez:
5 dl sült, áttört sütőtök,
3,5 dl kemény tejszínhab,
1 evőkanál barna cukor,
1 evőkanál cukor,
só,
őrölt fahéj,
őrölt gyömbér,
őrölt szerecsendió.
ELKÉSZÍTÉS:
Morzsoljuk el a hideg vajat a
liszttel, és a sóval, adjunk hozzá 5-6 evőkanál hideg vizet, és készítsünk
belőle a linzertésztához hasonló tésztát. Hűtőszekrényben 30 percig pihentessük.
Nyújtsuk ki az elkészült tésztát 1/2 cm vastagságúra és béleljünk ki vele egy
27 cm-es kivajazott tortaformát. A sütőtököt, a cukrot, és a fűszereket tegyük egy
nagy tálba, és keverjük össze alaposan. Ezután keverjük hozzá az elkevert tojásokat.
A keményre vert tejszínt óvatosan dolgozzuk bele, majd ezzel a keverékkel töltsük
meg a kibélelt tortaformát. 15 percig 200 C-on süssük, majd mérsékeljük a
hőmérsékletet, kb. 110 fokra és még 45 percig süssük. Célszerű fogpiszkálóval próbát
végezni, ha nem ragad rá, akkor készült el.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése