Ads 468x60px

Pages

Meggyes gesztenyefánk

1690.
HOZZÁVALÓK:
50 dkg gesztenyemassza,
5 dkg vaj vagy margarin,
2 tojás,
2 evőkanál rizsliszt,
2 csomag vaníliáscukor,
1 púpozott mokkáskanál sütőpor,
1/2 csésze kimagozott és levétől leszűrt meggybefőtt,
kevés liszt, tojás, és zsemlemorzsa a bundázáshoz.

ELKÉSZÍTÉS:
Gyúrjuk össze a gesztenyemasszát a felvert, egész tojásokkal, a rizsliszttel, a vaníliáscukorral, a sütőporral és a vajjal. Formáljunk a masszából nagy diónyi gombócokat, majd mindegyik közepébe nyomjunk bele egy-egy szem meggyet. Mártsuk lisztbe, felvert tojásba és zsemlemorzsába, majd a 170 fokra felhevített olajba téve 4-5 perc alatt szép pirosasbarnára süssük meg. A felesleges olajat csöpögtessük, és azonnal, még melegen tálaljuk.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése