Ads 468x60px

Pages

Szedertorony

1699.
HOZZÁVALÓK:
3 tojás,
3 evőkanál cukor,
1 csomag vaníliás cukor,
1 evőkanál ételkeményítő,
1/2 csomag sütőpor,
5 evőkanál liszt,
20 dkg fekete szeder,
1/2 l tejszín.

ELKÉSZÍTÉS:
Keverjük ki a tojássárgákat a cukorral, a vaníliáscukorral, és az ételkeményítővel. Verjük kemény habbá a tojásfehérjéket, majd felváltva adjuk a tojásos keverékhez a sütőporral elkevert liszttel. Óvatosan dolgozzuk egynemű masszává. Tegyük a masszát nyomózsákba, majd nyomjunk a sütőpapírral bélelt tepsibe kb. 10 cm átmérőjű csigákat. Ebből a mennyiségből kb. 20 korongot kapunk. Közepesen meleg sütőben süssük világosra 10 perc alatt. Ne szárítsuk ki. Hagyjuk hűlni, és válasszuk le a papírról. Közben készítsük el a krémet. A gyümölcsből tegyünk félre 10 szemet a díszítéshez, a többit törjük össze egy villával. Adjuk hozzá a tejszínt, és verjük kemény habbá. Halmozzuk a piskótalapokra a tejszínkrémet 3 cm vastagon. Tegyük rá a másik lapot, és szórjuk meg porcukorral. Díszítésnek 1 kiskanál habot tegyünk a felső lapra és egy szemet a gyümölcsből. Frissen kínáljuk.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése