Ads 468x60px

Pages

Almás-krémes piskóta

1710.
HOZZÁVALÓK:
a tésztához:
7 tojás,
7 evőkanál liszt,
7 evőkanál porcukor,
1 evőkanál kakaópor,
1 evőkanál rum,
a töltelékhez:
1 kg savanykás alma,
a krémhez:
20 dkg margarin,
20 dkg porcukor,
1/4 liter tej,
1 csomag vaníliáspuding,
a mázhoz:
1 tábla tej- vagy étcsokoládé tortabevonó.

ELKÉSZÍTÉS:
Béleljük ki egy közepes tepsi alját alufóliával, kissé zsírozzuk meg, az almákat hámozzuk meg, és szeljük vékonyra (uborkareszelőn). Terítsük az almát az alufóliára. Verjük a tojások fehérjét kemény habbá, majd adjuk hozzá a cukrot, a tojássárgáját és végül a lisztet. Ennek a masszának a felét öntsük az almára, a másik felébe keverjük bele a kakaóport és a rumot. Öntsük rá a sárga masszára, egy kicsit rázzuk össze és süssük meg (kb. 30 perc). Miután kisült borítsuk egy deszkára úgy, hogy az almás fele legyen felül. Kenjük meg a krémmel, és végül csokoládéval vonjuk be. A krém elkészítéséhez keverjük habosra a margarint a porcukorral, a pudingot főzzük sűrűre a tejjel. Ha kihűlt, keverjük össze a margarinos krémmel.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése