Ads 468x60px

Pages

Besztercei pogácsa

1718.
HOZZÁVALÓK:
13 dkg rétesliszt,
7 dkg cukor,
1 tojás,
7 dkg vaj,
1 dl tej,
1 dkg élesztő,
5 dkg darált mák,
5 dkg lekvár,
5 dkg túró,
fahéj,
mazsola,
csipetnyi só.

ELKÉSZÍTÉS:
A tejből az élesztő, a cukor és a liszt hozzáadásával előre elkészített kovász segítségével állítsuk össze a tésztát, majd 1 órát hagyjuk állni. Háromféle töltelékkel töltjük meg a pogácsát:
1. darált mák, cukor és tej, melyet fokozatosan adagolunk.
2. túró, cukor, fahéj, mazsola jól összekeverve.
3. lekvár.
Dolgozzuk össze a tésztát, gyúrjuk és nyújtjuk, majd egy lefordított pohár segítségével szaggassunk pogácsákat, melyeket takarjunk le, mert még kelni fognak egy kicsit. Ezután a tésztából formáljunk kis kosárkákat, és mindegyiket töltsük meg mindhárom töltelékkel. Végül kiolajozott tepsiben süssük meg a töltött kosárkákat.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése