1714.
HOZZÁVALÓK:
a tésztához:
30 dkg liszt,
18 dkg cukor,
3 tojás,
10 dkg vaj,
1 dl erős feketekávé,
2 dkg sütőpor
a krémhez:
40 dkg csokoládé,
8 dkg vaj,
1 dl rum.
ELKÉSZÍTÉS:
Keverjük habosra a cukrot a
vajjal, majd egyenként adjuk hozzá a tojásokat, a kávét, apránként a lisztet, a
sütőport, és alaposan dolgozzuk össze. Simítsuk kivajazott, lisztezett
tortaformába, és előmelegített sütőben, közepes hőmérsékleten (180°C) kb. 35-40
percig süssük. Hagyjuk a formában kihűlni. Közben egy lábosban, gőz fölött, 1-2
evőkanál víz hozzáadásával olvasszuk fel a csokoládét. Amikor langyosra hűlt, adjuk
hozzá a vajat és a rumot, majd keverjük habosra. A kihűlt tésztát vágjuk két
lapra, kenjük meg a krémmel, és a két tortalapot illesszük egymásra. A tetejét
és az oldalát is vonjuk be, és néhány órára tegyük hűtőbe. Vaníliás cukorral
ízesített tejszínhabbal díszíthetjük.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése