Ads 468x60px

Pages

Budapest tekercs

1711.
HOZZÁVALÓK:
a tésztához:
5 tojásfehérje,
25 dkg cukor,
10 dkg darált dió,
10 dkg liszt,
1,5 evőkanál kakaópor,
a töltelékhez:
4 dl tejszín,
1 kisebb mandarinkonzerv,
a díszítéshez:
10 dkg étcsokoládé.

ELKÉSZÍTÉS:
Verjük fel a tojásfehérjét kemény habbá, majd a cukrot óvatosan adagoljuk hozzá. Keverjük össze a darált diót a liszttel, a kakaóporral és forgassuk a tojáshabba. Sütőpapíron süssük 180 fokon 15-20 percig. Közben készítsük el a tölteléket: a tejszínt verjük kemény habbá, és keverjük bele, a lecsöpögtetett gyümölcsöt. Még langyosan kenjük meg a piskótát a töltelékkel, és tekerjük fel jó szorosan. A tekercs tetejét olvasztott csokoládéval díszítsük. Fogyasztás előtt néhány órára tegyük hűtőbe.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése