Ads 468x60px

Pages

Győri almás túrótorta

1712.
HOZZÁVALÓK:
50 dkg félzsíros túró,
8 dkg margarin,
4 db savanykás alma,
1 csomag vanília ízű pudingpor,
12-15 dkg cukor,
3 evőkanál búzadara,
5 dkg mazsola,
1 dl tejföl,
3 tojás,
2 evőkanál sárgabaracklekvár,
1/2 citrom leve és lereszelt héja,
csipetnyi só,
1 csomag vaníliáscukor,
a kenéséhez 2 dkg vaj és 1 evőkanál búzadara.

ELKÉSZÍTÉS:
Verjük habosra a tojásokat, utána a következő sorrendben keverjük bele a hozzávalókat: cukor, túró, búzadara, tejföl, sárgabaracklekvár, só, reszelt citromhéj, citromlé, vaníliás cukor, pudingpor, a megtisztított és lereszelt alma, mazsola, végül az olvasztott, de már hideg margarin. A tortaformát kenjük ki a vajjal, szórjuk meg a búzadarával és simítsuk bele a túrós-almás masszát. Előmelegített, forró sütőben, közepes hőfokon tűpróbáig süssük, majd borítsuk egy tálra. Lehet külön is kínálni hozzá sárgabaracklekvárt.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése