1716.
HOZZÁVALÓK:
a linzertésztához:
20 dkg liszt,
15 dkg margarin,
7 dkg porcukor,
a masszához:
14 dkg margarin,
14 dkg porcukor,
15 dkg citrom leve,
4 tojásfehérje,
7 dkg liszt,
60 dkg alma,
6 dkg barackíz,
7 dkg szeletelt mandula,
10 dkg kandírozott cseresznye.
ELKÉSZÍTÉS:
Gyúrjuk össze a linzertészta anyagait
gyors mozdulatokkal, és hűtőben 20 percig pihentessük, majd a tortaforma nagyságának
megfelelő kerek lappá nyújtsuk ki, és helyezzük a formába. A margarint a
porcukorral, valamint a citromlével keverjük habosra. Adjuk hozzá a
tojásfehérjéből vert habot, majd a lisztet. Az így kapott masszát helyezzük a
tortakarikába, a nyers linzertésztára, az almaszeletekkel borítsuk be és
közepesen meleg sütőben (kb. 170° C) süssük meg. Miután a torta kisült, a
felületét forró barackízzel vonjuk be, és esetleg pörkölt, szeletelt mandulával
díszítsük.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése