Ads 468x60px

Pages

Pozsonyi táska

1719.
HOZZÁVALÓK:
20 g élesztő,
1+1 dl tej,
2 kockacukor,
50 dkg liszt,
25 dkg margarin,
1 citrom lereszelt héja,
csipetnyi só,
1 tojássárgája,
1 dl tejföl,
10 dkg cukor,
10 kgg darált dió,
10 dkg darált mák,
késhegynyi őrölt fahéj,
5 dkg mazsola,
késhegynyi őrölt szegfűszeg,
a kenéshez 1 tojás.

ELKÉSZÍTÉS:
Az élesztőt a kockacukorral elkevert 1 dl langyos tejben futtassuk fel. Morzsoljuk el a lisztet a margarinnal, adjuk hozzá a tojássárgáját, a sót, a reszelt citromhéjat, az élesztős tejet és a tejfölt, majd gyúrjuk össze alaposan. Osszuk 2 cipóra, takarjuk le, és 1/2 óráig pihentessük. A töltelékhez 1 dl tejet forraljunk fel a cukorral, fele-fele arányban forrázzuk le vele a diót és a mákot. A diót keverjük össze a fahéjjal és a megáztatott mazsola felével, a mákot a szegfűszeggel és a maradék mazsolával. A tésztát nyújtsuk ki, szúrjunk ki belőle 8 cm átmérőjű korongokat, a peremüket kenjük meg felvert tojással. Mindegyik közepére púpozzunk 1-1 kanálnyi tölteléket, hajtsuk félbe, a széleket nyomkodjuk le. Sorakoztassuk őket a tepsibe, a tetejüket kenjük meg a maradék felvert tojással, 30 percig hagyjuk kelni, majd előmelegített, forró sütőben (200 °C) süssük aranybarnára (30-35 perc).

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése