Ads 468x60px

Pages

Rosalina torta

1706.
HOZZÁVALÓK:
8 tojásfehérje,
25 dkg porcukor,
20 dkg mogyoró,
15 dkg mandula,
1/2 dl rum,
a krémhez:
30 dkg cukor,
30 dkg vaj,
4 dkg kakaópor vagy 10 dkg csokoládé.

ELKÉSZÍTÉS:
Pirítsuk meg a mogyorót, dörzsöljük le a héját ruhával és daráljuk le. A meghámozott, hosszú szeletekre vágott mandulát pirítsuk világosra a sütőben. Verjük a tojásfehérjét kemény habbá a cukor fokozatos hozzáadásával, kevés kollerrel (vagy kulőr, barna színű cukorfesték) fessük meg félbarnára, majd keverjünk hozzá 12 dkg darált mogyorót. Vajazzuk meg a tepsit vékonyan, lisztezzük meg, majd tortakarikával jelöljük a tortalapok helyét. A masszából kb. 6-7 db, 3 mm vastagságú lapot kenjünk a lemezre, majd közepesen meleg sütőben süssük meg. Azon melegen késsel nyúljunk alá, vegyük le a tepsiről, tortakarikával szúrjuk gömbölyűre és hűtsük ki. A vajból, és a cukorból készítsünk vajkrémet, adjuk hozzá a megmaradt darált mogyorót, a kakaót, vagy a megpuhított csokoládét és keverjük ki jó habosra. A kihűlt tortalapokat töltsük meg a krémmel, a tetejét és az oldalát is vonjuk be. Hintsük be egyenletesen a tetejét vékony szeletekre vágott pirított mandulával, porcukorral gyengén beszórva tegyük hidegre. Miután jól kifagyott, meleg vízbe mártott késsel óvatosan szeleteljük fel. Kávékrémmel is elkészíthetjük.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése