1707.
HOZZÁVALÓK:
12 dkg cukor,
12 dkg liszt,
6 tojás,
citromhéj,
tejszínes eper:
6 dl tejszín,
20 dkg vaníliáscukor,
15 dkg szitán áttört epervelő.
ELKÉSZÍTÉS:
Süssünk piskótát a cukorból a
liszttel, a tojásokkal és a reszelt citromhéjjal. Miután a torta kihűlt, vágjunk
a közepén 6-8 cm-es kört, vigyázva, hogy a kés a közepénél mélyebbre ne menjen.
A kivágott részt emeljük ki, a kiemelt darabon hagyjunk félujjnyi vastag
tetőrést. Ezután szedjük ki óvatosan a torta belsejét, vigyázva, hogy se az
alját, se az oldalát fel ne szakítsuk. 6 dl tejszínből verjünk kemény habot,
majd a vaníliás cukorral együtt keverjük hozzá a szitán áttört epervelőt, és
kevés piros ételfestékkel színesítsük meg. Töltsük meg a torta belsejét az
epres tejszínhabbal. Tegyük rá a fedőlapot, a tetejét, és az oldalát is
vékonyan kenjük be. A fennmaradt tejszínhabbal, csillagcsővel ellátott formazsákból
rácsozzuk be a tetejét, az oldalát és a torta felső szélét ízlésesen díszítsük.
A tetejét kisebb, vagy félbevágott eperszemekkel díszíthetjük. Tegyük
hűtőszekrénybe.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése