Ads 468x60px

Pages

Tejszínhabos epertorta - Gateaux fourrés aux fraise

1707.
HOZZÁVALÓK:
12 dkg cukor,
12 dkg liszt,
6 tojás,
citromhéj,
tejszínes eper:
6 dl tejszín,
20 dkg vaníliáscukor,
15 dkg szitán áttört epervelő.

ELKÉSZÍTÉS:
Süssünk piskótát a cukorból a liszttel, a tojásokkal és a reszelt citromhéjjal. Miután a torta kihűlt, vágjunk a közepén 6-8 cm-es kört, vigyázva, hogy a kés a közepénél mélyebbre ne menjen. A kivágott részt emeljük ki, a kiemelt darabon hagyjunk félujjnyi vastag tetőrést. Ezután szedjük ki óvatosan a torta belsejét, vigyázva, hogy se az alját, se az oldalát fel ne szakítsuk. 6 dl tejszínből verjünk kemény habot, majd a vaníliás cukorral együtt keverjük hozzá a szitán áttört epervelőt, és kevés piros ételfestékkel színesítsük meg. Töltsük meg a torta belsejét az epres tejszínhabbal. Tegyük rá a fedőlapot, a tetejét, és az oldalát is vékonyan kenjük be. A fennmaradt tejszínhabbal, csillagcsővel ellátott formazsákból rácsozzuk be a tetejét, az oldalát és a torta felső szélét ízlésesen díszítsük. A tetejét kisebb, vagy félbevágott eperszemekkel díszíthetjük. Tegyük hűtőszekrénybe.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése