1728.
HOZZÁVALÓK:
60 dkg alma,
12 dkg dióbél,
6 tojás,
15 dkg porcukor,
6 dkg vaj vagy margarin,
5 dl tej,
7 dkg liszt,
1 evőkanál zsemlemorzsa,
4 evőkanál rum (vagy 1 evőkanál
rumaroma),
1-1 mokkáskanálnyi reszelt
citromhéj és őrölt fahéj,
csipetnyi só.
ELKÉSZÍTÉS:
Tegyük tűzálló tálba a
meghámozott, kicsumázott, és kis kockákra vágott almákat, locsoljuk meg a
rummal, és a forró sütőben pároljuk üvegesre. Közben a vajat a liszttel hevítsük
habzásig, majd a tejjel felengedve állandó keverés közben főzzük sűrűre. Ha már
nem nagyon forró, keverjük bele a darált diót, a párolt almát és a fűszereket.
Ezután adjuk hozzá a tojássárgákkal alaposan kikevert cukrot, végül forgassuk bele
a tojások fehérjéből vert kemény habot is. Szórjuk a zsemlemorzsát egy kivajazott,
mélyebb formába, és töltsük bele a masszát. A tetejét simítsuk egyenletesre,
majd előmelegített forró sütőbe tolva, közepes lángon 45-50 percig süssük.
Tűpróbával ellenőrizzük, hogy a közepe is átsült-e már. Még forrón borítsuk egy
melegített tálra, és cikkekre vágva azonnal kínáljuk.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése