1733.
HOZZÁVALÓK:
12 dkg porcukor,
1/2 csomag vaníliáscukor,
3 tojás,
20 dkg vaj,
35 dkg liszt,
1 csomag sütőpor,
ízlés szerint választott
gyümölcsíz,
kimagozott cseresznye.
ELKÉSZÍTÉS:
Keverjük habosra a porcukrot a
vaníliáscukorral és a tojások sárgájával, ezután adjuk hozzá a vajat, és az
egészet deszkán, a liszttel elkevert sütőporral, egy kés segítségével dolgozzuk
el alaposan. A tésztából formáljunk kis dió nagyságú golyócskákat. Tegyük kivajazott,
lisztezett tepsibe a gyengén ujjunk között meglapított golyócskákat, melyek
mélyedéseibe helyezzünk egy kevés gyümölcsízzel, 1-1 szem kimagozott cseresznyét.
Közepes tűznél süssük.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése