Ads 468x60px

Pages

Babacsók

1733.
HOZZÁVALÓK:
12 dkg porcukor,
1/2 csomag vaníliáscukor,
3 tojás,
20 dkg vaj,
35 dkg liszt,
1 csomag sütőpor,
ízlés szerint választott gyümölcsíz,
kimagozott cseresznye.

ELKÉSZÍTÉS:
Keverjük habosra a porcukrot a vaníliáscukorral és a tojások sárgájával, ezután adjuk hozzá a vajat, és az egészet deszkán, a liszttel elkevert sütőporral, egy kés segítségével dolgozzuk el alaposan. A tésztából formáljunk kis dió nagyságú golyócskákat. Tegyük kivajazott, lisztezett tepsibe a gyengén ujjunk között meglapított golyócskákat, melyek mélyedéseibe helyezzünk egy kevés gyümölcsízzel, 1-1 szem kimagozott cseresznyét. Közepes tűznél süssük.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése