1726.
HOZZÁVALÓK:
1 dl margarin vagy egyéb zsiradék,
2 dl porcukor,
1 dl méz,
2 tojás,
3,5 dl átszitált finomliszt,
1 teáskanál szódabikarbóna,
1 teáskanál só,
1 teáskanál fahéj,
1/2 teáskanál őrölt szegfűszeg,
4 dl hántolt zab,
2 dl mazsola,
1 dl apróra vágott dióbél.
ELKÉSZÍTÉS:
Először az első négy helyen
felsorolt hozzávalót keverjük össze alaposan. Szitáljuk egybe a száraz
hozzávalókat és keverjük az előzőleg megkevert masszához. Végül adjuk az
egészhez a zabot, a mazsolát és a diót. Enyhén megzsírozott sütőlapra
szaggassunk púpozott teáskanálnyi darabokat, egymástól mintegy 5 cm távolságra.
180° C-os sütőben süssük őket 8-10 percig. Lehűlés után 60 - 70 db enyhén édes,
azonnal is fogyasztható rágnivalónk lesz, amelyek azonban jól lezárt (fém)
dobozban hónapokig is eltarthatók a hűtőben.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése