Ads 468x60px

Pages

Mandulás túrós őzgerinc

1731.
HOZZÁVALÓK:
50 dkg linzertészta,
50 dkg tehéntúró,
10 dkg porcukor,
10 dkg finomra darált mandula,
2 egész tojás + 1 tojásfehérje,
1 dl sűrű tejföl,
2 púpozott evőkanál búzadara,
5 dkg margarin,
1 teáskanál zöldmandula-aroma,
csipetnyi só.

ELKÉSZÍTÉS:
Nyújtsuk a tésztát lisztezett deszkán akkorára 2 akkora darabra, hogy egy nagy őzgerincformát vagy egy hosszú, keskeny tepsit kibélelhessünk vele, és még a forma tetejét be is takarhassuk. A tojásfehérje kivételével az összes hozzávalót keverjük össze, majd a keményre vert tojáshabbal átforgatva töltsük meg vele a tésztaüreget. A kisebb lapot borítsuk a tetejére, és kicsit nyomkodjuk is le. Szurkáljuk meg egy villával, hogy a gőz eltávozhasson belőle, majd előmelegített, forró sütőbe tolva 10 percig erős lángon, ezután pedig takarékon süssük. Az őzgerinc formában hagyjuk hűlni. Deszkára borítás után csak akkor szeleteljük fel, ha már teljesen kihűlt.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése