1735.
HOZZÁVALÓK:
0,5 kg fonott kalács,
5 evőkanál cukor,
1 evőkanál méz,
1 teáskanál citromlé,
0,5 mokkáskanál őrölt fahéj,
3 csomag tejszínhab,
6 evőkanál finomra vágott
pirított mogyoró, nyers (zöld) pisztácia.
ELKÉSZÍTÉS:
Főzzünk közepes sűrűségű szirupot
1 dl vízzel 3 evőkanál cukorból, a fahéjból, és a citromléből. A maradék
cukorból készítsünk világos karamellt. Öntsük rá a szirupot, és a mézet, lassú
tűzön főzzük 5 percig. Vágjuk ketté a kalácsot úgy, hogy az alsó része jóval
vastagabb legyen. Ezt az alsót öntsük le sziruppal, hagyjuk állni 10 percig.
Borítsuk be tejszínhabbal, szórjuk be mogyoróval, pisztáciával.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése