Ads 468x60px

Pages

Palotakalács

1735.
HOZZÁVALÓK:
0,5 kg fonott kalács,
5 evőkanál cukor,
1 evőkanál méz,
1 teáskanál citromlé,
0,5 mokkáskanál őrölt fahéj,
3 csomag tejszínhab,
6 evőkanál finomra vágott pirított mogyoró, nyers (zöld) pisztácia.

ELKÉSZÍTÉS:
Főzzünk közepes sűrűségű szirupot 1 dl vízzel 3 evőkanál cukorból, a fahéjból, és a citromléből. A maradék cukorból készítsünk világos karamellt. Öntsük rá a szirupot, és a mézet, lassú tűzön főzzük 5 percig. Vágjuk ketté a kalácsot úgy, hogy az alsó része jóval vastagabb legyen. Ezt az alsót öntsük le sziruppal, hagyjuk állni 10 percig. Borítsuk be tejszínhabbal, szórjuk be mogyoróval, pisztáciával.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése