Ads 468x60px

Pages

Adventi mákos koszorú

1742.
HOZZÁVALÓK:
a tésztához:
50 dkg liszt,
2 csomag instant élesztő,
2,5 - 3 dl tej,
2 tojás,
6 dkg margarin,
csipetnyi só,
2 ml mandula aroma,
mazsola,
a töltelékhez:
18 dkg őrölt mák,
2 ml citrom aroma,
10 dkg finomra őrölt babapiskóta,
1 kiskanál fahéj,
10 dkg kristálycukor,
3 dkg gyümölcslekvár,
3-5 dkg mazsola,
1 csomag vaníliáscukor,
1/2 dl étolaj.

ELKÉSZÍTÉS:
Először a tölteléket készítsük el. 1/2 deci vízből és a cukorból főzzünk szirupot, tegyük bele a mazsolát, az őrölt babapiskótát és a fahéjat, majd a tűzről levéve a többi hozzávalót (az étolajat utoljára) és kb. 25-30 percig hagyjuk hűlni. Ez alatt készítsük el a kelt tésztát. A lisztbe keverjük bele a langyos tej felével megkelesztett/elkevert élesztőt, a csipetnyi sót, 1 egész tojást és egynek a sárgáját, valamint a maradék tejjel elkevert cukrot. Dolgozzuk ki alaposan, míg hólyagokat vet, adjuk hozzá az olvasztott margarint és a mazsolát. Lisztezzük meg a tetejét és kb. 20-25 percig meleg helyen kelesszük. Miután a tészta megkelt, tekerjük bele a kihűlt tölteléket, majd tegyük kikent formába, és előmelegített 170 C-os sütőben 35-40 percig süssük. A tetejét mandula reszelékkel díszíthetjük.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése