Ads 468x60px

Pages

Csokoládés lekkerli

1739.
HOZZÁVALÓK:
a tésztához:
2 tojásfehérje,
20 dkg cukor,
1 csomag vaníliás cukor,
1 jókora csipetnyi fahéj,
17,5 dkg őrölt mogyoró,
10 dkg reszelt keserű csokoládé,
a bevonathoz:
10 dkg sötét színű bevonó-massza.




ELKÉSZÍTÉS:
A tojásfehérjét verjük fel kemény habbá. A cukrot keverjük el a vaníliás cukorral, a fahéjjal, az őrölt mogyoróval és a reszelt csokoládéval. Ezt a keveréket adjuk hozzá a habhoz, és az egészet dolgozzuk össze kemény tésztává. Utána göngyöljük fóliába, és kb. 2 órára tegyük hideg helyre. Melegítsük elő a sütőt 200 fokra. Cukorral megszórt gyúródeszkán nyújtsuk ki a tésztát kb. 5 mm vastagra. A tésztából szaggassunk ki kb. 4 cm-es átmérőjű korongokat, és helyezzük a sütőpapírral bélelt sütőlemezre, és kb. 15 percig süssük. Tésztarácson hagyjuk kihűlni. A bevonó-masszát olvasszuk fel forró vízfürdőn. Ebbe félig mártsuk be a lekkerliket, majd tésztarácson hagyjuk megszáradni.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése