1739.
HOZZÁVALÓK:
a tésztához:
2 tojásfehérje,
20 dkg cukor,
1 csomag vaníliás cukor,
1 jókora csipetnyi fahéj,
17,5 dkg őrölt mogyoró,
10 dkg reszelt keserű csokoládé,
a bevonathoz:
10 dkg sötét színű bevonó-massza.
ELKÉSZÍTÉS:
A tojásfehérjét verjük fel kemény
habbá. A cukrot keverjük el a vaníliás cukorral, a fahéjjal, az őrölt
mogyoróval és a reszelt csokoládéval. Ezt a keveréket adjuk hozzá a habhoz, és
az egészet dolgozzuk össze kemény tésztává. Utána göngyöljük fóliába, és kb. 2
órára tegyük hideg helyre. Melegítsük elő a sütőt 200 fokra. Cukorral megszórt
gyúródeszkán nyújtsuk ki a tésztát kb. 5 mm vastagra. A tésztából szaggassunk
ki kb. 4 cm-es átmérőjű korongokat, és helyezzük a sütőpapírral bélelt sütőlemezre,
és kb. 15 percig süssük. Tésztarácson hagyjuk kihűlni. A bevonó-masszát
olvasszuk fel forró vízfürdőn. Ebbe félig mártsuk be a lekkerliket, majd
tésztarácson hagyjuk megszáradni.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése