1736.
HOZZÁVALÓK:
30 dkg háj,
40 dkg liszt,
2 tojássárgája,
só,
fehérbor,
lekvár,
cukrozott mandula, vagy vagdalt
dió.
ELKÉSZÍTÉS:
A hájat megtisztítjuk a hártyáitól,
húsdarálón megdaráljuk, és hideg helyre tesszük. A lisztből, a tojássárgákból, és
a fehérborból rétestésztát gyúrunk, jól kidolgozzuk, hogy apró hólyagok
keletkezzenek a tészta felületén.
Lisztezett gyúródeszkán 1,5 cm vastagra nyújtjuk, és késsel rásimítjuk a
hájat. A tésztát könyvszerűen összehajtogatjuk, 1 cm vastagra nyújtjuk, és még
kétszer hajtogatjuk, közben mindig legalább 20 percet pihentetjük. Az utolsó
pihentetés után 1/2 cm vastagra nyújtjuk, forró késsel felvagdossuk 4 cm széles
és 7 cm hosszú darabokra. Mindegyik
tésztadarabra egy diónyi lekvárt rakunk. Félbehajtjuk, megszórjuk cukros
mandulával vagy vagdalt dióval. Sütés előtt két órát pihentetjük hideg
helyen. Közepes hőmérsékletű sütőben
süssük.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése