Ads 468x60px

Pages

Hájas kalács

1736.
HOZZÁVALÓK:
30 dkg háj,
40 dkg liszt,
2 tojássárgája,
só,
fehérbor,
lekvár,
cukrozott mandula, vagy vagdalt dió.

ELKÉSZÍTÉS:
A hájat megtisztítjuk a hártyáitól, húsdarálón megdaráljuk, és hideg helyre tesszük. A lisztből, a tojássárgákból, és a fehérborból rétestésztát gyúrunk, jól kidolgozzuk, hogy apró hólyagok keletkezzenek a tészta felületén.  Lisztezett gyúródeszkán 1,5 cm vastagra nyújtjuk, és késsel rásimítjuk a hájat. A tésztát könyvszerűen összehajtogatjuk, 1 cm vastagra nyújtjuk, és még kétszer hajtogatjuk, közben mindig legalább 20 percet pihentetjük. Az utolsó pihentetés után 1/2 cm vastagra nyújtjuk, forró késsel felvagdossuk 4 cm széles és 7 cm hosszú darabokra.  Mindegyik tésztadarabra egy diónyi lekvárt rakunk. Félbehajtjuk, megszórjuk cukros mandulával vagy vagdalt dióval. Sütés előtt két órát pihentetjük hideg helyen.  Közepes hőmérsékletű sütőben süssük.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése