Ads 468x60px

Pages

Karácsonyi keksz

1749.
HOZZÁVALÓK:
12,5 dkg Grahamliszt,
1 evőkanál porcukor,
1 evőkanál vaníliáscukor,
csipetnyi só,
7,5 dkg margarin,
2,5 dkg tejföl,
1 tojássárgája a kekszek tetejére,
a díszítéshez:
mogyoró, dió, díszítőcukorkák.

ELKÉSZÍTÉS:
Gyúrjuk össze a tészta hozzávalóit, majd csomagoljuk műanyag fóliába, és egy órára tegyük hűtőszekrénybe. A sütőt állítsuk 180 fokra. A tésztát nyújtsuk ki kb. fél cm vastagságúra, majd különféle formákkal szaggassunk belőle kis kekszeket. Fontos, hogy a tészta hideg legyen! Egy tojássárgáját keverjünk össze egy kanál vízzel, majd kenjük be a kekszek tetejét. Erre kerülnek a díszítések: mandula, dió, mogyoró, színes díszítőcukorkák. Kb. 13 percig süssük, akkor jó, ha a színe már aranybarna.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése